lördag 8 april 2023

Carola försvarar Sveriges traditioner

Carola uttalar sig i en intervju i Svenska Dagbladet om tillståndet i landet. Jag blir förvånad. Jag trodde aldrig hon skulle säga så. Men tiderna förändras och hon vill värna traditionerna i Sverige fast hon också deltog i att ta hand om migrantvågen då 2015. Hon vill inte att människor ska komma och leva som de vill i vårt land. Då har det gått långt när också Carola tycker att hon inte är främlingsfientlig, för att hon säger detta. 

 – Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger Carola till Svenska Dagbladet. Hon menar att vi ser detta:

I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen, säger Carola, som sedan avvisar att hon skulle vara främlingsfientlig.

– Nej, nej. Jag har verkligen inte ett sådant synsätt. Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se. Det här är inte himlen. Världen är inte fullkomlig. Människan har det i sig att roffa åt sig.

Carola har tidigare engagerat sig för migranter, bland annat under migrantkrisen 2015, men säger att man måste ”vara vis i det hela”.

– Är det någon som är öppen för främlingar är det jag. Hela Bibeln handlar om det. Men man måste vara vis i det hela, säger hon till SvD.

Så fort kan tiderna förändras! Även i det lilla landet Sverige. Halleluja!

PS. Inga andra av mina bloggar är tillgängliga för mig än den här. Två bortttagna av Blogger. HATE anförs för detta. Inte sant förstås! Inget lär hända över påsken för då jobbar ingen på Blogger. Så klart! DS.
1 kommentar:

  1. Carola ska snart ut på turné så det är kanske
    dags att få lite rubriker. Vill hon ha mer rubriker så kan hon om några dagar göra en pudel.

    SvaraRadera