onsdag 5 april 2023

Donald Trump åtalad men bara början

Jag skrev för flera dagar sedan om åtalet mot expresidenten Donald Trump, men den bloggen är bortplockad av Blogger pga hat. Jag hatar aldrig men tydligen räcker det att någon har påstått detta för att jag skulle få bloggen borttagen. Och inte bara en blogg utan två! Med tusentals inlägg. Var är yttrandefriheten? Nu har Trump ställts inför rätta i New York och när han kom tillbaka till Florida höll han tal om att detta handlar om valet 2024 och att störa detta val, där han tänker ställa upp. Så hans kampanj började redan nu under natten i Florida där han kunde hålla talet utan att bli störd av polis eller reportrar. 

Detta åtal som han nu står inför är det lätta och lilla kan man säga och handlar om bokföringsbrott. Att han har betalat för att inte råka ut för sexskandaler före valet 2016. Då han betalade porrstjärnan Stormy Daniels, en playboymodell och en dörrvakt för att de skulle hålla tyst om sex, eller anklagelsen att han hade gjort en hushållerska med barn. Han lät nu i Florida på rösten som han höll på att tappa den och talet blev 25 minuter, fast det slutade rätt abrupt. 

Den större och allvarligare anklagelsen gäller påverkan på valet i Georgia för att fixa till och vinna. Det gällde valet 2020 och den absoluta makten över USA. Trump och hans anhängare kunde inte acceptera valresultatet då att Joe Biden blev president. Sedan dess har de försökt att ändra valsystemet i USA. Och fortfarande tror många republikaner i USA att det blev fel valresultat då 2020. Trump eldade själv på den åsikten genom att få sina anhängare att gå mot Capitolium och angripa kongressen den 6 januari när resultatet skulle fastställas 2021. 

Hur har denne man kunnat framträda i USA kan man fråga sig? Han är ett år yngre än jag och har alltid varit inriktad på sin narcissistiska karriär. Självsvåldig och född efter andra världskriget då Amerika verkligen behövde bli stort igen. Männen kom tillbaka från kriget och kvinnorna fick återgå till hemmen. Trump har också uttryckt sitt förakt för kvinnor genom sitt uttalande "Grab `em by the pussy". Kvinnor ska också erövras. En mycket gammaldags kvinnosyn. Hans fru Melania syntes heller inte till vid hans sida längre. Inte i New York och inte i Mar-A-Lago där han höll sitt tal. Hon är född 1970, 52 år gammal, och således mycket yngre än Trump. Hon är säkerligen trött på sin make, men det går väl knappast att lämna honom. 

PS. Jag får hoppas att Blogger tar sitt förnuft till fånga och återställer mina bloggar inom det snaraste. Blogger ägs av Google och det är ett övergrepp att ta bort mina bloggar. Jag har skrivit i mer än tio år på dessa bloggar. DS. 


Donald Trump höll tal i Mar-A-Lago i Florida när han kom tillbaka från New York. Han verkar ha pratat så mycket att han håller på att förlora sin röst. Och talet blev 25 minuter. Han öste ur sig sin vrede över hur USA fungerar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar